Vikings Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

07:13 | 0 yorum


Sizlerle şimdi 8. yüzyıla gidelim ve o çok merak ettiğiniz barbarların aralarına girelim. Sanırım çoğunuz Viking efsanelerini az çok duymuştur. Vahşi barbarlar, kana susamış ve önüne gelen geçen her şeyi yıkmaya alışmış kişilerden bahsediyorum. Başarılı yazar Michael Hirts'in kaleme aldığı Vikings adlı diziye şöyle bir göz atalım.

Viking lideri olan Ragnor Lodbrok hayatını konu edinen dizi tam anlamıyla izleyicileri ekran başına topluyor. Dizi de Ragnor'un  bir çiftçi iken onun korkusuz ve acımasız bir savaşçı olmasına tanıklık ediyoruz. Macera ve aksiyon dolu dizi bir hayli başarılı bir şekilde izleyicilerin karşısına geçmiş ve olumlu yorumlar almıştır. İngiltere - Kanada ortak yapımlı dizinin ilk sezonu 9, ikinci sezonu 10 ve üçüncü sezonu da 10 bölümden oluşuyor. Hatırlatmakta fayda var dizinin şuan üçüncü sezonunun hala çekimleri sürüyor.

 
Dizi de Ragnor Lodbrok'u , Travis Fimmel canlandırırken , eşi olan Lagertha' yı ise Katheryn Winnick canlandırıyor. Bu iki karakterinde diziye çok iyi oturduğunu söyleyebilirim . İzlerken bizlere tam anlamıyla bir Vikings havası yaratıyor. İskandinav mitolojisinden yararlanılan dizi de Ragnar'ın , Tanrı Odin'in oğlu olduğundan bahsediliyor. Özellikle savaş sahnelerini izlerken tam anlamıyla mest olacağınızdan eminim. Çünkü bilhassa en ufak ayrıntıya kadar özen gösterilmiş. Eğer biraz tarih bilginiz varsa Ragnar ve çetesinin izlediği savaş taktikleri de zaten  Yunan mitolojisinden esinlenildiği açıkça ortadadır.

Son olarak ise çoğu yönden başarılı olan ''Vikings'' adlı diziyi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Şu sıralar özellikle izleyecek bir dizi arıyorsanız bu önerimi atlamadan geçmeyin derim.


Anahtar Kelimeler: vikings dizisi hakkında izleyici yorumları, vikings dizisi kaç sezon sürecek, vikings dizisinin konusu nedir, 2015 yılında izlenebilecek en iyi aksiyon dizileri

Kategori: , , , , , , ,

0 yorum