Hobbit: 5 Ordunun Savaşı Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

01:43 | 0 yorum

Gerek Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle gerekse Hobbit serisiyle karşımıza çıkan Peter Jackson; yine iddialı bir yapımla geliyor. 5 Ordunun Savaşı filmiyle; Bilbo Baggins ve Thorin Meşekalkanı ile son bir maceraya tanıklık edeceğiz. Önceki filmde ejderha Smaug ile sahip oldukları dağın mücadelesini veren cüceler, son çıkacak filmde hazinelerini ve geri aldıkları dağı savunmak için mücadele vereceklerdir. Yurtlarına tekrar kavuşan Ereborlular, Göl Kasabası’na saldıran Smaug gerçeğiyle de yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Cüceler, sahip oldukları dağa ve Arkentaşı’na yeniden sahip olmak için özelliklerinden ödün vererek bambaşka bir hal almışlardır. Lord Sauron’un orkları ile mücadele etmek zorunda kalacak olan cüceler bir tercih noktasına geleceklerdir. Ya elfler ve insanlarla birleşerek orklarla mücadeleye girişecekler ya da Yalnız Dağ’ı kaybetme noktasına geleceklerdir. Bilbo da bu durumda hem kendi hayatını hem de arkadaşlarının yaşamını savunmak durumunda kalacaktır.

Yüzüklerin Efendisi serisiyle aşina olduğumuz Peter Jackson; Hobbit üçlemesiyle de bir şaheser yaratmanın amacında görünüyor. Milyonlarca dolarlık gideri olan bu filmlere yatırımlar oldukça fazla yapılmıştır. Savaş sahneleri ve olay örgüsü üzerinde titizlikle duran film ekibi, küçük bir yüzüğün etrafında dönen olayları beyaz perdeye aktarmaktadır. Gerek ırklar arasındaki savaş gerekse yüzüğe karşı verilen irade mücadelesi; filmin iki temel konusu halindedir. Son derece memnun kalarak sinema salonlarından ayrılacağınız bu filmi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Anahtar Kelimeler: Hobbit üçlemesi, Hobbit 3 Ne zaman Çıkacak, 5 Ordunun Savaşı konusu, 5 Ordunun Savaşı vizyon tarihi, Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan, hobbit 5 izleyici yorumları

Kategori: , ,

0 yorum