Tanrılar ve Krallar (EXODUS) Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

02:53 | 0 yorum

  Mısır devrinde yaşam süren ve 2. Ramses dönemini anlatan film Musa peygamberin Kızıl denizi nasıl ortadan böldüğü konusunu ele almıştır. Filmden bahsedecek olursak, mısır piramitlerinin inşaatında çalıştırılan ibraniler, yani köleler yakalandığı zamanlarda Musa’nın annesi onu Kızıl denize bir sepet içinde bırakmıştır ve kraliyet ailesinin önünde bulunmuştur. 


Orada büyüyen Musa peygamber aslında köle olarak çalıştırılan ibrani kabilesinin bir üyesidir fakat bunu kimse bilmez. Bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla beraber sürgün yiyen Musa, yolda rastladığı bir kabilede ailesini kurar. Tanrı ile konuşan Musa’nın görevi ise ibrani kabilesini Mısır’ın elinden kurtarmaktır. Bunun üzerine yola çıkan Musa Mısır’ varır ve büyük bir isyan başlatır. Ama ibranileri kurtarmakta geciktiği için tanrı ona yardım eder ve Mısır’ın başına birbirinden korkunç afetler verir. En son ibrani kabilesinin lanetlendiğini düşünen 2.Ramses bu olanlar karşısında çaresizdir çünkü artık yiyeceksiz kalmışlardır. Bununla sınırlı kalmayan tanrı bu sefer bölgede yaşayan bütün çocukların canını alır. 


Bunun üzerine de anlaşma sağlayamayan  ibranilere 2. Ramses gidin emrini verir ve yola çıkan ibrani kabilesinin peşlerine düşer. Kızıl denizin önünde çaresiz bekleyen tam 400 bin insan sabah uyandıklarında bir mucize ile karşılaşırlar. Deniz ikiye bölünmüştür. Bu olay üzerine karşıya geçerler ve denizin birleştiği anda Musa ve 2.Ramses karşı karşıya gelir. Ramses ölür ama musa kurtulur ve görevi başarmış olur.

Anahtar kelimeler: tanrılar ve krallar, mısır, 2.ramses, musa, tanrılar ve krallar hakkında izleyici yorumları, krallar ve tanrılar 3 boyutlu izlenmeli mi, the exodus hakkında detaylı analiz

Kategori: ,

0 yorum