Doctor Who Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

09:10 | 0 yorum

Sitemize sürekli eklenen ve gelenek haline gelecek olan dizi önerilerine bugün de kaldığımız yerden devam edelim. Bugün bahsedeceğimiz dizi; İngilizlerin en köklü dizisi olarak kabul edilen bilimkurgu serisi Doctor Who. Geçen yıl 50.yıl özel bölümüyle, izleyiciyi adeta kendinden geçiren bu serüvene ortak olmanızı tavsiye ederim. Dizi modern ve klasik seri olmak üzere iki kısımda toplanıyor. Steven Moffat kendi yazar kadrosunu yönetirken, modern serinin 6. sezonundan itibaren ABD ile iş birliği yapılarak dizinin çekimleri sürdürülmüştür.


Görüntüde gördüğünüz 3 ayrı karakterler de dizinin baş rolü olarak karşımıza çıkmıştır. Bir de resim de olmayan, yeni sezonun yeni Doctoru vardır. Ana karakter olarak karşımıza çıkan Doctor, Dünya dışı bir varlıktır. Son Zaman Lordu olarak da nitelendirilen karakterimiz, yalnız yolculuk yapmayı sevmediğinden yanına sürekli insan türünde yol arkadaşları aramaktadır. Tardis adı verilen aracıyla zamanda ve mekanda yolculuklar yaparak her bölümünde farklı bir maceraya atılmaktadır. her bölümünde sizi koltuğunuza bağlayacak bu diziyi kesinlikle izlemenizi öneririz. Dizide rejenerasyon geçiren ana karakterimiz sürekli bir değişim sürecine girdiğinden dizi sürekli farklı öyküler halinde gerçekleşiyor. Yol arkadaşlarıyla arasındaki duygusal bağları anlatan sahneler de diziye daha fazla bağlanmamızı sağlayan etkenlerden bir tanesi.


Dünya dışı yaratıkların ve aynı gezegende kendini fark ettirmeden yaşayan canlılarla girdiği mücadele izlenmeye değer. Her şeye rağmen diziye vakit ayırmanızı önerir, 45 dakikanın nasıl geçtiğini anlamayacağınıza garanti edebilirim.

Anahtar kelimeler: İngiliz Doctor Who dizisi,Doctor who,en iyi bilimkurgu dizisi, ingiliz bilimkurgu dizisi, en uzun bilimkurgu dizisi

Kategori: ,

0 yorum