Interstellar (Yıldızlararası) Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

12:51 | 0 yorum



      
Beklenen an sonunda geldi.
Bildiğiniz gibi başarılı yönetmen Christopher Nolan'ın yeni filmi Interstellar 7 Kasım 2014 itibariyle vizyona girdi...

Vizyona giriş tarihinin haftalar öncesinden kalan günleri saymaya başladık. Sabırsızlıkla bekledik ve tabii ki 7 Kasım Cuma günü okuldan çıkar çıkmaz hemen filme
koştuk. Bizimle aynı durumda olan bir çok kişi vardır tahmin edebiliyoruz. 

Filmi şuan izlemeyenler için hazır imkanları varken sinemaya gidip izlemelerini tavsiye ediyoruz. İzleyenler de ikinci kez gitsin.Mesela  Biz öyle yapacağız. :)

Film hakkında söylenecek ilk şeylerden biri Oyuncu kadrosu Ve Yapımcılarının Kalitesidir.Ufak bahsedecek olursak:


Matthew McConaughey

Taktir ettiğiniz gibi performansıyla son yılların en başarılı aktörlerinden biri. Mud,True Dedective, The Wolf Of Wall Street ve Oscar kazandığı Dallas Buyers Club filmlerindeki yakaladığı başarılı performans sonrası bu filmdeki performansı da heyecan uyandırdı.
Her filminde üstüne koyarak ilerleyen Matthew McConaughey kendini bir adım daha ileriye götürdü gene harikaydı beklentimizi karşıladı. Helal olsun :)

Anne Hathaway

Genç ve güzel bir oyuncu olan Anne Hathaway'i biz, yine bir Nolan şaheseri olan The Dark Knight da tanıdık severek izlediğimiz bir oyuncu olan 
Anne bu filmde de kendisine verilen görevi başarılı bir şekilde yerine getirdi.

Jessica Chastain 

Biz onu İlk defa Zero Dark Thirty ile gördük Ve çok güzel bir bayan olduğunu hemencik anladık. Filmin kadrosunda onu görünce tabi ki çok sevindik rolünü çok güzel yerine getirmişti. Yine güzeldi Jessica ablamızı tebrik ediyoruz. İnşallah güzel projelerde onu görmeye devam ederiz.

Michael Caine

Michael Caine ... Christopher Nolan'ın favori adamı, neredeyse her filminde rol verdi ve hiç de pişman olmadığını düşünüyoruz.Onu Nolan filmlerinde görmeyi çok 
seviyoruz. Nolan'ın filmlerini tamamlayan bir koz olduğu kesin.
Filmde de muhteşem okuduğu bir şiir var kaçırmayın.

Mackenzie Foy

Cooper'ın kızı rolünde gördüğümüz Mackenzie ile ilk defa karşılaştık. 
Zor bir rolün üstesinden rahatça geldiğini gördüğümüz genç bayanı ileride başarılı bir kariyer bekliyor diye düşünüyoruz.

Ayrıca filmin kadrosunda Wes Bentley, Matt Damon, Ellen Burstyn, Casey Affleck gibi oyuncularda yer alıyor.

Hans Zimmer 

Harika soundtracklar'ın yaratıcısı. Müziğin İmparatoru. Nolan'ın filmlerinde görmeye alışık olduğumuz bir kişi daha. Ve yokluğu çok hissedilecek bir kişi.
İnterstellar'ı izlerken en çok keyif aldığımız bir nokta da müziklerdi.
Harika bir müziğe sahip. Hans Zimmer'ın en başarılı performansından birisi bu filmde.

Nolan'a gelecek olursak...
Christopher Nolan

O sinema sektörünün en başarılı yönetmenlerinden biri Nolan'ın kötü filmi yok her filmi başarı yakalamış durumda. Her filmde kendini geliştiriyor beklentilerin üstüne çıkıyor. Bir sonraki filmi nasıl olur artık düşünemiyoruz. 
Filmin her saniyesinde onun zekasına ve yeteneğine şahitlik ettik.
 Bu filmde de yazıp yönetti.
Hangi yönü daha iyi Senaristliği mi Yönetmenliği mi bu konuda emin değiliz ama emin olduğumuz bir şey varsa O Sinemanın en iyi Senaristi ve Yönetmeni olduğudur.


Film hakkında düşüncelerimiz ise

Hmmm... :) 

Interstellar tek kelime Mükemmel bir film. Bu yılın en başarılı filmi, gerek Oscar olsun gerek Gişe rakamları olsun ortalığı sallayacağını düşünüyoruz, umuyoruz ayrıca hak ettiğini biliyoruz.
bizce Gelmiş geçmiş en iyi uzay filmlerinden biridir. Hemde net.
Nolan yaptı mı en iyisini yapar biliyorsunuz .

 Filmdeki sesler ve Muhteşem efektler ile sizde o anı yaşıyor nefesinizi tutuyorsunuz, kadrosu ile gözleriniz profesyonel oyunculuklara şahit oluyorsunuz, senaryosu ve kurgusu ile filmin ne kadar zekice yapıldığını anlıyorsunuz. Daha şimdiden Imdb de 9.2 puanda ve umarız ki bu puan giderek yükselir. (Puan şu anlık böyle değişeceği kesin ama ne olacağını kestiremiyoruz.) 
Ayrıca beklentinin bu kadar yüksek olmasına rağmen her zamanki gibi bizlere beklentinin üstünde ve müthiş zekasının ürünü olan böyle filmleri sunduğu için yüksek müsaadenizle Nolan kardeşlerin her yerinden öpmek istiyorum :))




Böyle bir filmi anlatmakla bitiremeyiz. Bizce tam bir Başyapıttır.Yazımızı, filmi izleyenler de dikkat etmiştir Michael Caine'in filmde okuduğu, filmde önemli bir yeri olan güzel bir şiir ve filmin fragmanı ile bitirelim .

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light. 



Bu bizim TürkiyeTrend.blogspot.com'daki ilk özel yazımız umarız beğenirsiniz. Fark etmişsinizdir ki bizde fazla bir Christopher Nolan hayranlığı var umarım sizi bu rahatsız etmemiştir.
Yazımıza sizlerin de katılmasını bekliyoruz. Yorumlarınızla film hakkında görüşlerinizi yorumlarınız bize aktarırsanız çok memnun oluruz. Ayrıca Christopher Nolan filmlerinden derleme yapıp bir top 10 listesi yapmayı düşünüyoruz sizce nasıl olur ? Filmi izlemeyi unutmayın. :) Görüşlerinizi bekliyoruz. İyi Seyirler. Kendinize İyi Bakın. Görüşmek Üzere...

Kategori: ,

0 yorum