PK Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

18:45 | 0 yorum

Bollywood'un parlayan yıldızı Aamir Khan'ın başrolde olduğu heyecanla beklenen son filmi PK'dan bahsedeceğiz bugün.


Film, uzak bir gezegenden dünyamıza gelen bir uzaylının Hindistan'daki bir çöle inmesiyle başlıyor. Dünyaya çırılçıplak gelen uzaylının, gezegenindeki insanlarla iletişim kurmasını sağlayan boynuna asılı ufak kontrol kolyesinden başka yanında taşıdığı hiçbir şey ve bırakıldığı yer hakkında hiçbir bilgisi yoktur. İndirildiği çölde kontrol kolyesini (kumandasını) çaldıran PK; kara kara ne yapacağını düşünürken Hindistan'da başına gelen olaylar, dünyamızı tanıma çabaları ve yaşadığı masum aşk filmimizin konusunu oluşturuyor.



Filmin içeriğinden daha ayrıntılı bahsedecek olursam; farkında olmadığımız önyargılarımızın, sorgusuz sualsiz kabul ettiğimiz dogmatik düşüncelerin, din kavramının, batıl dinlerin, dini kendi amaçları için kullanan insanların en masumane ve ironik bakış açısıyla eleştirilmesi diyebiliriz. Kafasında hiçbir değer yargısı olmayan birinin günlük yaşantımızı ve birçoğumuz için tabu haline gelen din olgusunu objektif bir biçimde eleştirmesi, olaylara farklı açılardan bakmamıza fırsat tanıması aslında filmin ne kadar 'farklı' olduğunu gözler önüne seriyor.



Din kavramını ve dinlerdeki dogmatizmi eleştiren başka filmler de vardır belki, bilemiyorum. Bu anlamda PK benim için bir ilkti. Fakat bana göre PK'yı aynı konuyu işleyen diğer filmlerden ayıran en önemli özellik; anlatmak istediği hassas noktaları kimsenin inancına hakaret etmeden ve dalga geçmeden yapabilmesi, ironik bakış açısını masumiyetle birleştirmesi. PK kesinlikle içi boş bir komedi değil, güldürdüğü kadar düşündürüyor da.


Daha önce Hint filmi izlemiş olanlar bilirler, hareketli müzik eşliğindeki danslar Hint filmleri için vazgeçilmezdir. Fakat bu filmde hareketli dansların normale nazaran azaltılmış olması oldukça dikkatimi çekti. Bunun bilinçli bir hareket olduğunu düşünüyorum. Eğer müzikal yön daha fazla olsa film bu kadar etkileyici olmazdı. Meşhur Hint dansları yine var tabiki, ama tadında bırakılmış ve minimum düzeyde tutulmuş. Eğer Bollywood filmlerinde yer alan ve filme odaklanacakken aniden ortaya çıkan danslar sizi rahatsız ediyorsa bu filme bir göz atmanızı tavsiye ederim.


Özetleyecek olursam; PK kesinlikle kusursuz bir film. İnanın objektif yorumlayabilmek adına, yazacak negatif bir özellik bulayım diye çok uğraştım :) Herhangi bir mantık hatası, abartılı bir sahne, kötü bir oyunculuk var mı diye çok düşündüm. Fakat üzgünüm, ben bu zamana kadar hem böylesine samimi ve hem de "içi dolu" bir film izlememiştim. 


Önyargı katılmamış mantık, duygunun her çeşidi, masumane aşklar, içten kahkahalar... Kısacası ne ararsanız var. Senaryosu, kurgusu, oyunculukları, dansları ve görüntüleriyle kesinlikle bir başyapıt. Arşivlenip tekrar tekrar izlenecek, bazı replikleri  akıllara kazınacak ve aklınıza geldiğinizde sizi gülümsetecek türden. Hint filmlerine önyargılı olanların özellikle izlemesini tavsiye ediyorum. Fanatikleri tarafından pohpohlanan birçok Hollywood filmini her yönüyle ezer geçer. İzleyin, izlettirin efenim!


Dipnot: Filmde sık sık geçen peekay kelimesi Türkçe altyazılarda verilmemiş, sadece peekay olarak yazılmış. Biraz araştırdığımda uzaylımıza sık sık söylenen peekay hitabının Hintçe'de çok içki içen insanlara yöneltilen bir takma ad olduğunu gördüm. Direk bunu belirtmemek ve karakterin gerçekten alkolik olmadığını belli etmek adına filmin ismi PK konmuş.



anahtar kelimeler : bollywood, bollywood filmleri, hint filmi, aamir khan, aamir khan filmleri, aamir khan yeni filmi, aamir khan son filmi, aamir khan 2014, pk, pk filmi, pk filmi konusu, pk filmi nasıl, peekay, peekay filmi, komedi, komedi filmi, komedi filmi önerisi, en güzel hint filmleri

Kategori: , , , , ,

0 yorum