House of Cards Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

11:58 | 0 yorum

Siyaset nedir? Politikacılar ne ister? Beyaz Sarayda işler nasıl dönüyor? Bu ve bunun gibi sorulara cevap veren harikulade bir dizi. Başrollerini Kevin Spacey ve Robin Wright'ın paylaştığı bu dizi 2013 yapımı olup 2 sezonu oynanmıştır. Robin Wright 2014 yılında "Altın Kürede En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne" layık görüldü.


Dizinin en dikkat çekici özelliği  başroldeki Frank Underwood'un (Kevin Spacey) olay akışında durup kameraya bakıp sizinle konuşmaya başlaması.Olaylar hakkında size bilgiler ve karakterler hakkında ipuçları vermeye başlar.Diziye ayrı bir büyü katıyor bu olay.

Konuya değinecek olursak; Frank Underwood Beyaz Saray'da meclis üyesidir.Ama her zaman daha fazlasını istemektedir.İlerleyebilmek için her şeyi göze alan bir politikacıdır.Kimseye güvenmez,ama herkesin güvenini almaya çalışır.En büyük hedefi  de Oval Ofistir yani başkanlık koltuğudur.Tabiki de Frank bu yolda yalnız değildir.Güvendiği 1-2 dostu ve eşiyle önemli işler başarmaktadır.Eşi Claire Underwood (Robin Wright) siyasetle uğraşmamasına rağmen kocası kadar politik zekaya sahiptir.Ayakları üstünde durmasını bilen asla geri adım atmayacak bir karakteri vardır.Bir çift ancak birbirine bu kadar uyum sağlayabilirlerdi


Dizi siyasette her şeyin mubah olduğunu göstermeye çalışır.Frank ne yaparsa yapsın siz "ne kötü adammış bu" demek gelmez içinizden.Yaptıklarını doğru bulmasanız da içten içten onu desteklersiniz.Dram dizilerinin ağır işleyişini sevmememe rağmen bu diziyi izlerken hiç sıkılmadım.Bunun sebebi belki de dizinin birçok akıl oyunu içermesi bu sayede beyninizi daima açık tutmaya zorlaması olabilir.


Dizinin 3. sezonu 27 Şubat 2015 tarihinde başlayacak.Son olarak siyasete politikaya merakı olanların kesinlikle izlemesini gerekli buluyorum.Diziden öğrenebilecekleri birçok şeyin olduğunu düşünüyorum.Siyasetle alakası olmasa bile (benim gibi) kaçırılmaması gereken dizilerden biri.İzlemenizi tavsiye ederim.

Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum :)

Anahtar Kelimeler: house of cards dizisi hakkında izleyici yorumları, house of cards kaç sezon sürüyor, en iyi politika dizileri, en iyi siyasi konulu diziler, amerika politikası hakkında yapılan en iyi diziler

Kategori: , , , , ,

0 yorum