FRIENDS Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

12:10 | 0 yorum

"Friends" 90'ların sonu ve 2000'lerin başında bütün dünyayı kavuran, sitcom tarihinin en başarılı dizilerinden biridir.63 kez Emmy ödüllerine aday gösterildi bir kezde altın kürenin sahibi oldu.Final bölümünde ki reyting sayısıyla en çok izlenen televizyon dizisi oldu.Türkiye'de "Sıkı Dostluklar" ismiyle ATV,Show gibi kanallarda boy göstermiştir.


Şimdi biraz da dizi içeriği hakkında bilgiler paylaşıyım.Dizi Amerika-New York şehrinde çekilir.20'li yaşlardaki bir arkadaş grubunun hayat maceraları anlatılır.Bu arkadaş grubu genelde "Central Park" adlı cafede takılırlar.

Karakterler başlıca Monica Geller (Courteney Cox) , Rachel Green (Jennifer Aniston), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow)  Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry), Ross Geller (David Schwimmer).

Monica dizide aşçıdır.Lise yıllardında aşırı kilolu olduğundan arkadaşları tarafından hala dalga geçilir.Kaybetmekten hiç haz almaz kaybederse çirkefleşebilir.Bence grubun biraz annesi konumundadır.

Rachel gruba en son katılan karakterdir.İlk bölümde gelinlikle görülür, düğünü terk edip gruba katılmıştır.Zengin bir aileye sahip olduğundan çevreye alışması zor olmuştur.Biraz şımarık davranır.Monica'nın lise arkadaşıdır.

Phoebe garip hareketleriyle dikkat çeken bir karakterdir.Central Park'da gitar çalarak şarkı söyler fakat gerçek işi masözlükdür.Monica'nın eski ev arkadaşıdır.Çocukluğu annesinin ölümüyle sokaklarda geçmiştir.

Ross Monica'nın erkek kardeşidir.1 kez evlenmiştir ama eşinin lezbiyen olmasından sonra boşanmıştır.Ross dinozorlara özel bir ilgisi vardır.Bu yüzden paleontolojist olmuştur.Üniversite zamanında Rachel'a aşıktır.

Chandler Ross'un üniversite arkadaşıdır.Bir şirkette çalışır ama kimse tam olarak işini bilmez.Grupta esprileriyle meşhurdur.Soyadı yüzünden (Bing) arkadaşları tarafından dalga geçilir.

Joey dizinin en sevilen karakteridir(kişisel yorum).Chandler'ın ev arkadaşıdır.İtalyan kökenlidir.Aktörlük yapmaktadır.İlk başlarda pek başarılı olamamıştır.Yemekler ve kadınlara özel bir ilgisi vardır.Üniversite okumadığından bazen zor durumlar yaşar.

Diğer karakterler Gunther:Central Park'da garsondur.Janice:Chandler'ın cırtlak sesli eski sevgilisidir


Dizi kendinden sonraki birçok diziyi etkilemiştir hatta bazı yerlerde How i met your mother'ın Friends'in çakması olduğu söylenmiştir. Örneğin bu.

Arkadaşlar bu ilk yazım yorumlarınızı eleştirilerinizi bekliyorum saygılarla Burak. Diğer yazılarımda görüşmek üzere.

Anahtar Kelimeler: friends dizisi hakkında her şey, friends dizisi izlemeye değer mi, FRIENDS dizisi hakkında izleyici yorumları, friiends kaç sezon sürüyor, friends dizisinin konusu

Kategori: , , ,

0 yorum