3 İdiots (3 Ahmak) Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

05:44 | 0 yorum


Bollywood sinemasına damgasını vuran başyapıt. Kısaca filmde 3 arkadaşın maceralarını anlatıyor. Bu filmde en çok sevdiğim noktalardan birisi de ezberci eğitim sisteminin eleştirilmesi bu eğitim sistemi birçok ülkenin sorunlarından biri. Aamir Khan'ın çoğu filminde de olduğu gibi bu filmde de dans ve müzik var. ''Komedi-Dram türünde en iyi film hangisi?'' şeklinde bir soru alsam, aklıma gelebilecek ilk filmlerdendir 3 İdiots. Hatta sadece komedi ve dramla da kalmayıp, üstüne romantizmi de ekleyebiliriz pek tabi.

Bu filmi şu an buraya yazarken bile gülümsüyorum diyebilirim arkadaşlar.. :) Gerçekten Hint sinema tarihinin açık ara EN İYİ yapımıdır. Oyunculuklar, karakterler, replikler, müzikler, senaryo; her şey mükemmel. Yaklaşık 3 saat sürüyor ve her dakikasına da değiyor! Yahu 3 saatlik komedi mi olurmuş? Demeyin, yaptılar oldu. Ama ne yapış öyle.. İzleyince ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Bu filmi izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu film en çok hâsılat yapan Hint yapımı filmdir.

Son olarak şunu da söylemeliyim ki, gerçek anlamda ''zamanında'' reklamı yapılsaydı; mesela bir Avatar ya da Hobbit gibi, kesinlikle Dünya tarihinin en iyi ilk 5 filmi arasına girerdi. Geçte olsa herkes farkına varıyor ve izliyor diye düşünüyorum; bunu da fazlasıyla hak ediyorlar. Ayrıca bu filmde can alıcı replikte ''her şey yolunda'' olmalı çünkü filmdeki insanların hayata bakış açısı aynen bu söz gibi değişiyor.

Kah ağladık, kah güldük; ama gerçekten çok beğendik çoook!


Sevdiğimiz Replikler 

- Arkadaşınız başarısız oluyor, üzülüyorsunuz; arkadaşınız birinci oluyor, daha çok üzülüyorsunuz.

İmdb Puanı: 8.5                                 Bizim Puanımız: 8.8

Kategori: ,

0 yorum