Son Zamanların En Çok İzlenen ve Beğenilen 20 Yerli Türk Filmi

06:45 | 0 yorum

Sayenizde hızla büyüyen sitemizi asla başı boş bırakmak istemiyor ve yeni yeni analizlerle; yeni yeni konularla sizlere sesimizi duyurmaya devam etmek istiyoruz! :))


Bu yazımdan sonra sırasıyla ''En iyi müzik gruplarını'' da kendi görüşümle sizlere 'yabancı ve yerli' olarak aktarmayı planlamaktayım. Umarım onlarda, önceki yazılarım kadar ilgi görür diyor ve biraz bu yazımdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bu yazı ''kesinlikle'' benim zevklerime göre HAZIRLANMAMIŞTIR. Bu konuda hassasım, çünkü gerçekten hiç beğenmediğim yerli yapımlarda listede yerini almaktadır. Bu yazıda daha çok sizin beğenilerini ön planda tutacağım kii ''Türk sinemalarının en çok izlenen'' filmlerini konu alan bir yazı olacak bu. Yani tamamen istatistiklere dayalı olacak, bu şekilde ülkemizin de film sektöründe ne durumda olduğunu, hep beraber görebileceğiz arkadaşlar.

Ha listeye başlarken şunu da belirtmek isterim, şu an yazacağım liste hakkındaki ''mini yorumumu'' da yazının sonuna ekleyeceğim. Bana yorumlarınızla tepki göstermeden önce o yorumu okursanız da ayrıca mutlu olurum...



20. Organize İşler 

Filmin Özeti: İstanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. Hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. Yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.

Filmin Sinema Gişesi (İzleyici Sayısı): 2 Milyon 600 Bin.



19. Evim Sensin

 Filmin Özeti: Kırılmış kalbinin yaralarını üzerinde taşıyan Leyla başından geçen bir ayrılığın sonunda baba evine döner ve bir yanda kırılan kalbini bir yanda otoriter babası Selim’le olan bağını onarmaya başlar. Çocukluk evinin kapısından adımını attığında hayatının en zor 4 yilina girdiğinden habersizdir Leyla ile yolu kesişinceye kadar yalnızca kendisi için yaşamış olan İskender, yetimhanede büyümüş ve hiçbir zaman gerçek bir evi olmamış bir insandır.

Filmin Sinema Gişesi (İzleyici Sayısı): 2 Milyon 700 Bin.



18. Issız Adam

Filmin Konusu: Alper 30'lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken; Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu'nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir. Ada 20'li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper' in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu'nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada' nın güzelliğinden etkilenir ve Ada'yı takip etmeye başlar. Ada'nın aradığı kitabi bulmuştur. ilk sayfasına telefon numarasını yazar. Ada'nın iş yerine kadar devam eden takip, Alper' in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada' ya vermesiyle son bulur. Ada ve Alper'in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içerisinde Ada'ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper' in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere; Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır. Issız Adam, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film.

Filmin Sinema Gişesi: 2 Milyon 800 Bin.




17. Celal ile Ceren 

Filmin Konusu: Babasının elektrikçi dükkanında çalışmakta olan Celal ile bir mobilya mağazasında çalışan Ceren uzun yıllardır birlikte olan bir çifttir. Celal'in bir türlü evlilik teklifinde bulunmamasına içten içe öfkelenen Ceren, bir gün Celal'in, arkadaşının bekarlığa veda partisine gitmek istemesi üzerine buna izin vermez. Ancak sevgilisinden gizli gittiği partinin görüntülerinin internete düşmesi üzerine ayrılırlar. Önce bu duruma çok üzülmeyen Celal, daha sonra eski kız arkadaşının gönlünü yeniden kazanabilmek için elinden geleni yapacaktır. Başrollerde Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola'nın yer aldığı film, ilişkiler hakkında eğlenceli noktalara değiniyor.

Filmin Sinema Gişesi: 2 Milyon 850 Bin.




16. Vizontele Tuuba

Filmin Konusu: 1974 yılında televizyonla tanışan Güneydoğu kasabasının hikayesi devam ediyor. Bu küçük kasabada 1980 yazında yaşananlar konu ediliyor. Artık kasabada bazı evlerde televizyon var, akşamları televizyonu olan evlerde insan toplanıyor, Dallas seyrediyorlar. Deli Emin kasabanın tabela işleriyle uğraşıyor. Dükkanların, kahvehanelerin, yazlık sinemanın, Adalet Partisi İlçe Başkanlığı'nın ve devrimci derneklerin tabelalarını hep o hazırlamış; hepsinin bir köşesine de bir güvercin resmi kondurmuş. Gelen sürpriz konuklarla kasabada hayat hareketlenirken, ülkede yaşanan siyasi gelişmeler tüm ülkeyi olduğu gibi kasaba halkını da etkilemektedir...

Filmin Sinema Gişesi: 2 Milyon 900 Bin.



15. Vizontele

Filmin Konusu: Sene 1974. Van'ın Gevaş ilçesi. Köyün futbolcu delikanlısı Rıfat askere gidiyor. Sevgilisi Asiye ise gururlu bir kız. Üzüldüğünü göstermek istemiyor.Köyün delisi Emin'se teknoloji meraklısı. Ama kontrol edemediği bir tiki var. Başkalarının hareketlerini tekrar etmek. Tüm köy halkı sinemayla yatıp sinemayla kalkıyor. Bir gün TRT'den bir ekip köye TV vericisi getirmek için geliyor ama işi ciddiye almıyor. Deli Emin'se televizyon olayını onur meselesi yapıyor ve bu yolda tek destekçisi ilçenin belediye başkanı Nazmi Bey.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 300 Bin.




14. Recep İvedik 3

Filmin Konusu: Babaannesinin ölümünden sonra Recep İvedik kendisini kötü hissetmekte ve son derece komik depresyon belirtileri göstermektedir. Her gece gördüğü bir kabus da sinirlerini iyice bozmuştur. Bu kabustan kurtulmaya çalışan Recep, mahallenin ev kadınlarından, en yakın dostu bakkal Salih'ten psikologlardan ve hatta cinci hocalardan medet umar ancak hiç birisi içindeki sıkıntıya çare bulamaz. Bu depresyon sıkıntı hali hiç geçmeyecekmiş gibi görünürken bir anda hayatına uzaktan akrabası olan genç bir kız, Zeynep girer. Zeynep, İstanbul'da üniversiteye gitmekte ancak kalacak yer sıkıntısı çekmektedir ve bir gün Recep'in evinde yaşayacaktır. Recep ve Zeynep ilk başlarda pek iyi anlaşamasalar da günler geçtikçe birbilerine ısınırlar ve Zeynep de Recep'in iç sıkıntısını geçirmek için ona yardımcı olmaya, hayatına renk katmaya çalışır. İkisi beraber Recep'in bugüne kadar yaşamında hiç yer vermediği spor ve sosoyal aktivitiler yapmaya başlarlar. Bu bağlamda sabah koşusu yaparlar, karate kursuna katılırlar, dans dersleri alırlar, paintball oynarlar, tiyatroya giderler, seramik , aşçılık kurslarına katılırlar vs. Hatta bir günlüğüne Zeynep'in okuduğu üniversite de öğrenci bile olur Recep. Bütün bu serüven boyunca Recep gittiği her yerin altını üstüne getirir ve seyirciyi kahkahaya boğacak durumlar yaşanır. Ancak bunların hiçbiri Recep'in derdine çare olamaz. Ta ki Zeynep hayatında hiç yaşamadığı bir şey yapıncaya kadar.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 350 Bin.




13. Eyyvah Eyvah 3

Filmin Konusu: Hüseyin Badem, babasını bulduktan sonra hayatının aşkı olan Müjgan ile evlenmiş, kendisi de zabıta olmuştur. Ancak maddi güçlükler yüzünden çeşitli mekanlarda klarnet çalmaya devam etmektedir. Yol arkadaşı Firuzan ise şöhretine şöhret katmıştır. İşte tam bu sırada Müjgan'ın hamile olmasıyla birlikte Geyikli'de olaylar yine çığırından çıkacaktır.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 400 Bin.



12. New York'ta Beş Minare 

Filmin Konusu: Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 450 Bin.



11. A.R.O.G

Filmin Konusu: G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devri insanları, dinozorlar ve prehistorik kuşların yer aldığı AROG'da Arif'in yeni maceralarını izleyeceğiz.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 700 Bin.



10. Babam ve Oğlum

Filmin Konusu: 1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz (babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş) yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları,küs teyze(Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne(Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler).Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık Uğruna savaştığı bir Türkiye’ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 850 Bin.



9. CM101MMXI Fundamentals 

Filmin Konusu: Yaşamımız sırasında görüp yaşadığımız ancak üzerinde durmadığımız bir çok ayrıntıyı yine komik mizahi bir bakış açısı ile gözler önüne seriyor. Oyuncunun kendi yaşadığı komik, trajik bir dışında çok küçük öykünün, sanatçının mükemmel gözlem gücünü de görmenin mümkün olacağı bir çok öykü gösteride yer alıyor. Yılmaz, çevresinde ve dünyada olup biten bir çok ilginç ve komik olayı da, kendi komedi anlayışına uygun olarak yorumluyor ve seyirci ile paylaşıyor. Kadın erkek ilişkilerinin, basit gibi görünen bir yemek siparişinin ve hatta bir cenaze töreninin ne kadar komik olabileceğini seyircisi ile paylaşan Cem Yılmaz, seyircilerine uzun yıllar unutamayacakları bir performans ile bol kahkahalı bir seyir vaad ediyor. 

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 900 Bin.



8. Eyyvah Eyvah 2 

Filmin Konusu: Ocak 2011'de seyirciyle buluşacak olan 'Eyvah Eyvah 2'nin Geyikli ve Bozcaada'da başlayan çekimlerinin tamamı Kuzey Ege'de gerçekleşecek. İlk filmde aşık olduğu kızı (Özge Borak Şakrak) istemek için Firuzan ile (Demet Akbağ) Geyikli'ye doğru yola çıkan Hüseyin'i (Ata Demirer) Eyvah Eyvah 2'de de binbir macera bekliyor.

Filmin Sinema Gişesi: 3 Milyon 950 Bin.




7. G.O.R.A

Filmin Konusu: Anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A adlı gezegene götürülür. Arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. Bunun için de uzaylı Komutan Logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. Bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan Ceku'ya aşık olan Arif, G.O.R.A'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla Logar'ı alt etmeye çalışır.

Filmin Sinema Gişesi: 4 Milyon.




6. Kurtlar Vadisi : Irak 

Filmin Konusu: Filmin hikayesi gerçek bir olay olan “Çuval Hadisesi”ne atıfla başlıyor… 4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak’ta konuşlanmış on bir kişilik özel Türk kuvvetinin gayri resmi, yarı gizli karargahına, müttefik Amerikan birlikleri gelir. Türk ekibi, bunu müttefiklerinin olağan ziyaretlerinden biri zanneder… Fakat, bu sefer durum farklıdır. Değişen konjonktürde Amerika bölgede “son sözü” söyleyen tek güç olmak hedefindedir. Onlara göre bölgede artık Türklere yer yoktur… O gün on bir asker, başlarına çuval geçirilerek, halkın gözlerinin önünde, askerlik onurları hiçe sayılarak sınır dışı edilirler… Filmde her şey buraya kadar gerçekleri anlatıyor… Gerçekler üstüne kurduğumuz hikayemizde Süleyman Aslan, o on bir kişiden biridir. Vaktiyle aşağılanarak teslim olmayı onuruna yediremeyen Üsteğmen Süleyman geride bir mektup bırakıp intihar eder… Mektup Polat Alemdar’a yazılmıştır… Polat Alemdar, çok özel olarak yetiştirilmiş bir Türk istihbaratçısıdır. Devlet adına çalışan gizli bir servisin, yurt içi ve yurt dışı sayısız operasyonuna katılmıştır… Hayatta hep görevleri için yaşayan Polat Alemdar, görevi uğruna intihar eden arkadaşının vasiyetine kayıtsız kalamaz… O artık adamları ile birlikte Kuzey Irak’tadır, gerekirse ölmek için…

Filmin Sinema Gişesi: 4 Milyon 250 Bin.



5. Recep İvedik 

Filmin Konusu: Adamın biri yolda cüzdanını düşürür, sokaklarda yaşayan başka bir adam tam cüzdanı kapıp kaçacakken Recep İvedik onunla mücadeleye girer. Sonunda, sahibine teslim etmek üzere, evsiz adamın elinden cüzdanı almayı başaran Recep İvedik kafasını çevirdiği anda cüzdan sahibinin çoktan gittiğini farkeder. Akşam evinde televizyon seyreden Recep İvedik, cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince arabasına atlar ve güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep İvedik en sonunda Antalya’ya varmayı başarır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey’e teslim eder. İş adamının ısrarlarına rağmen Recep İvedik ne para almayı kabul eder ne de otelde kalmayı... Fakat tam otelden ayrılacakken çocukluk aşkı Sibel’in bir tur otobüsünden indiğini farkeder. Artık Recep İvedik’in tek bir amacı vardır; kendisini tanımayan, hatta hatırlamayan Sibel’e kendini beğendirmek... Recep İvedik’in asıl keyifli tatil macerası bundan sonra başlayacaktır.

Filmin Sinema Gişesi: 4 Milyon 300 Bin.



4. Recep İvedik 2

Filmin Konusu: Recep'in tek akrabası, kendisi gibi kıllı ve oldukça yaşlı babaannesidir. Babaanne, Recep'in yaşadığı serkeş, aylak hayatı bırakıp adam olmasını ister. Recep İvedik 2, babaannesinin istekleri doğrultusunda Recep'in adam olma gayretini anlatıyor.

Filmin Sinema Gişesi: 4 Milyon 350 Bin.



3. Fetih 1453 

Filmin Konusu: Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir... Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında.

Filmin Sinema Gişesi (İzleyici Sayısı): 6 Milyon 500 Bin.




2. Düğün Dernek 

Filmin Konusu: Orta Anadolu'daki bir köyde, 4 arkadaş imece usulü düğün yapmaya çalışınca işler birbirine girer ve planlanan evlilik sürprizler doğurmaya başlar... İşler Güçler dizisinin yönetmeni Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği, başrollerde ise Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı film. Filmin çekimleri Erzincan ve Sivas'ta yapılmıştır. 2 ay içinde 6 milyon seyirci barajını aşan film, Fetih 1453'ün rekorunu da geçerek Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olmuştur. İlk olarak 6 Aralık 2013'te gösterime giren film, 30 dakikalık bir eklemeyle 21 Mart 2014'te yeniden izleyicilerle buluştu.

Filmin Sinema Gişesi (İzleyici Sayısı): 7 Milyon.



1. Recep İvedik 4

Filmin Konusu: Çamaşırhane Film’in yapımcılığında 21 Şubat’ta vizyona girecek Recep İvedik 4’te, Recep İvedik, mahallesindeki çocuk futbol takımına antrenörlük yapmaktadır. Antremanlar için, kendisinin de küçüklüğünden beri futbol oynadığı, mahallenin tek boş alanı olan arsayı kulanmaktadırlar. Recep, bu arsanın bir müteahhite satıldığını öğrenir. Mahalle ve çocuklar için çok değerli olan bu arsayı kaybetmemek için kendi başına satın almak ister. Ancak kendi yöntemleriyle arsanın parasını toparlayamayınca, çareyi Maldivler'de yapılan büyük ödüllü bir yarışmaya katılmakta bulur.

Filmin Sinema Gişesi (İzleyici Sayısı): 7 Milyon 250 Bin.

Bu Liste Hakkında Eleştirel Mini Yorum: Zamanın ötesine gideceğini bile bile öyle başa böyle tarak dediğim listedir aslında şu an size sunduğum. Her ne kadar hazırlamak saatlerimi alsa da... Listedeki komedi filmlerini izleyenlerin büyük çoğunluğunun film kültürü de sırf o filmlerden ibaret olduğuna göre, onları eleştirmek de anlamsız olur. Sanatsal anlamda hiçbir zenginliği olmayan, yine de en çok izlenen filmlere bakıldığında; halkın kültür seviyesi hakkında fikir sahibi olma açısından yeter de artar bile. Gerçi ne yalan söyleyeyim, bu hayatta gülmek için yer aramak; onca stresten kurtulmak için komedi dalına sarmak da bir seçenek yani; insanları yargılayamıyoruz bu konuda. 

Tamam, belki batılıların yaptığı efsanevi, kült filmlere ulaşma şansınız yok. Belki ilginizi de çekmeyebilir. Peki kendi ülkenin çıkardığı yönetmenleri, yapımcıları ne kadar iyi tanıyorsunuz sevgili Türk halkı? Yavuz Turgul, Semih Kaplanoğlu, Nuri Bilge Ceylan ve daha birçok yetenekli insanı keşfettin mi? Bunların yaptığı filmler de senin ülkenin ulusal kanallarında gösteriliyor. Hangi birinden haberin var? Çoğunu tanımıyorsun bile. Peki ya neden biliyor musun? Çünkü bunların yaptığı filmler senin hayal gücünü ve beynini fazlasıyla çalıştırmaya yönelik. Bu da seni yoruyor! Sen de fazla enerji harcamadan, saçma sapan esprilerin döndüğü filmlerde çılgınlar gibi kahkahalar atmayı seviyorsun. olay bu aslında... Ayrıca ajitasyona da bayılıyorsun. Birilerinin senin duygularını sömürmesine de tapıyorsun. Acıklı filmler izleyip, ''ohh çok şükür durumu benden kötü olanlar da var yarabbi şükür'' demeyi seviyorsun. Bonus olarak da yüce ve haşmetli atalarının şanının anlatıldığı filmlere de koşa koşa gidiyorsun. Kendin bir arpa boyu yol alamadığın için, atalarının yüzlerce yıl önce yaptıklarıyla övünmekten başka bir yol bilmiyorsun. Üzgünüm, gerçekler acıdır. Ve şu an bu eleştirel yorumu okuyanlar da bunun farkına varmıştır.


Anahtar Kelimeler: Türkiye'de en çok izlenen sinema filmleri, Dünyadaki en iyi yerli yapımlar, 2014 yılının en iyi yerli filmi, 2013 yılının en iyi yerli filmi, 2000li yıllara ait en çok izlenen filmlerin listesi, 2010 yılı ve sonrasına ait en iyi türk filmleri, son zamanların en beğenilen türk yapımları, en iyi yerli komedi filmleri neler, duygusal türk filmleri listesi, yaz tatilinde hangi filmler izlenmeli?

Kategori: , ,

0 yorum