True Blood Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

02:02 | 0 yorum

2008 yılında yayın hayatına başlayan bu dizide gerçeküstü karakterlerin her türlüsü bulunuyor. Vampir, kurt adam, peri, büyücü, şekil değiştiren ve telepatik güçleri olan kişilerin birbirleriyle ve diğer insanlarla olan ilişkiler anlatılıyor. Bu dizide vampirlerin varlığı insanlar tarafından öğrenilmiş. Vampirler; insanlarla aynı haklara sahip olmak için mücadele veriyor. Aynı zamanda birbirlerinin arasında siyasi stratejiler geliştirerek yeni politik ortaklıklar gün yüzüne çıkıyor.

Dizinin baş karakterleri: Sookie Stackhouse; telepatik güçleri olan bir genç kız ve Bill Compton adındaki yaşlı bir vampirdir. Bu karakterlerin arasındaki aşk durumu da zaman zaman ortaya çıksa da ne zaman hangi olayların döndüğünü bazen anlamakta güçlük çekiyoruz. Kanlı bıçaklı düşman olan karakterler bir noktada birleşerek beraber hareket etmeye başlayabiliyorlar.


Bu dizide insanların vampirlere bakış açısı üzerinde de durulmuş. Bir ticarethaneye sahip vampirin insanlar tarafından hor görülmesi ve sürekli bir protesto evresinde olduklarını görebiliyoruz.  Ancak sadece vampirlerle takılarak onların bulunduğu ortama ayak uydurmaya çalışan karakterimiz sadece Sookie değil, ölümsüzlük uğruna gün ışığından mahrum kalmayı göze alabilecek figüranlar da her zaman dizide boy gösteriyor. Vampirlerin ihtiyacı genellikle kan bankalarından karşılanırken, insanlar da vampir kanlarını uyuşturucu niyetiyle satıp para kazanmayı amaçlıyor. V adı verilen bu vampir kanı; insanlara sınırlı süreliğine vampir güçleri kazandırıyor. Ancak olumsuz özelliği bağımlı hale getirecek bir tür olmasıdır.

Anahtar Kelimeler: vampir dizileri, True Blood, True Blood konusu, True Blood oyuncuları, True Blood hakkında bilgi, true blood izleyici yorumları

Kategori: ,

0 yorum