2014 Yılının En Çok İzlenen 10 Yerli Dizisi

03:42 | 0 yorum

2014 bitiyor artık ve Google her sene olduğu gibi bu sene de bir klasik olarak bu sene de bir senenin özeti olabilecek tarzda en çok arananlar listesini oluşturmuş.

Google bu listeyi oluştururken de elbette "Google'da en çok aranan Türk dizileri" kriterleri ele alınmış. Yani Yandex, Yahoo, Bing vb. arama motorları aramaları bu listeye dahil değildir.

Listenin Birincisi Kiraz Mevsimi

Google'ın çıkarttığı yıl sonu raporuna göre ise listenin birinci sırasında Kiraz Mevsimi yer alıyor. Bir mimar olan olan Ayaz ile bir modacı olan Öykü adındaki karakterin, deyim yerindeyse maceralarının yer aldığı bir dizi. Macera diyorum çünkü, diğer Türk dizileri gibi sadece aşk üzerine yazılmamış senaryo. Öykü adlı karakterin sakarlıkları ve panik halleri sayesinde her bölümde Ayaz ve Öykü ikilisni farklı bir maceraya kaptırıyorlar kendilerini. Şahsen ilk sırada olmasına şaşırmadığım bir dizidir.



Kiraz Mevsimi dizisinden sonra ise sırasıyla Güneşi Beklerken, Kaçak Gelinler, Kardeş Payı ve Medcezir geliyor. Listenin tamamı ise şu şekilde;

2014 Yılında En Çok Aranan 10 Türk Dizisine Ait Tam Liste

1 - Kiraz Mevsimi
2 - Güneşi Beklerken
3 - Kaçak Gelinler
4 - Kardeş Payı
5 - Medcezir
6 - Ulan İstanbul
7 - Güllerin Savaşı
8 - Küçük Ağa
9 - Kara Para Aşk
10 - Reaksiyon

Medcezir Neden 5. Sırada?
Yabancıların The O.C. dizisinden alıntı yapılan ve gençlik dizisi türünde bir içeriğe sahip olan Medcezir'in 5. sırada değil de daha çok ilk 3 sırada olmasını beklerdim. Beşinci olmasının sebebini ise, Medcezir.TV adlı resmi sitelerinde dizinin tam bölümlerini yer alması ile açıklayabiliriz. Bu durumun Google üzerinden yapılan aramaları kısmen de olsa etkileyebileceğini söyleyebiliriz.

Kardeş Payı Şaşırttı!
Daha üst sıralarda yer almasını beklediğim bir diğer dizi ise "Kardeş Payı" dizisi. İzlediğim bir film değil ama; arkadaş ortamlarında da çok "abi ben internetten izliyorum, orada sansürsüz bölümleri daha güzel oluyor. sen de izlemelisin" tarzı söylemleri çok duyduğum için bu dizinin birkaç tık daha üst sıralarda olmasını beklerdim.

Final Bölümüyle İzleyicilerine Veda Etti Ama...
10. Sıradaki Reaksiyon dizisi final yaparak izleyicilerine veda etmesine rağmen arananlar arasında 10. sırada olması şaşırttı. "Madem başarılı bir diziydi neden bitirildi? Eğer başarısız bir dizi olduğu için bitirildiyse, neden en çok aranan diziler sıralamasında ilk 10 içerisinde?" tarzında soruları insan kendine sormadan edemiyor.

Not : "En iyiler listesi" linkine tıkladıktan sonra, 5 saniyelik geri sayımın bitmesini bekleyin ve daha sonra "Reklamı Geç" yazısına tıklayın. "Reklamı geç" yaptıktan sonra sayfa açılacaktır.

2014, en çok, izlenen, türk, dizileri, en çok izlenen, yerli diziler

Kategori: , , , , , , , , , , , ,

0 yorum