Cennetin Çocukları Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

13:30 | 0 yorum



1997 İran yapımı dramatik bir filmdir . Özgün Adı ' Bacheha - Ye Asena olan film , İngilizce konuşulan ülkelerde veya uluslarası gösterimler Children of heaven adıyla gösterime sunulmuştur.

'' Cennetin Çoçukları '' İranlı yönetmen Majid Majidi'nin ABD 'de gişe rekoları kırmış Cennetin Rengi filminden bir önceki filmidir . Çekimleri İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen bu düşük film sadece 180.000 dolara mal olmuştur .


Filmin konusuna geçecek olursa ; Bu duygusal masalsı film , İran'da yoksul bir ailenin çocukları olan Ali ve Zehra'nın öyküsünü , dayanışmalarını anlatıyor . Ali birgün annesinin bakkaldan istediğini almak için çarşı ya çıkıyor , markete gitmeden önce ise kardeşi Zehra'nın ayakkabılarını tamirciden alıyor . Markete için girip patates almadan önce ayakkabıları ve elindeki ekmekği kasaların arasına koyuyur ve marketin için giriyor . O sırada marketin önünden geçen kağıtçı , Ali'nin koyduğu poşeti olduğu yerden alıp arabanın içine koyarak yoluna devam ediyor .


Bakkal'dan çıkıp poşetlerin bulunduğu yöne gidip ayakkabının bulunduğu poşeti bulamayınca üzülüp poşeti arıyor , arama sırasında tezgahdaki sebzeleri yere döken Ali sinirlendiriyor . Poşeti bulamayan Ali eve dönerken kardeşine ve ailesine ne diceğini düşünyor . Eve Vardığın da ise kardeşine gerçeği söylediğinde kardeşi üzülüyor .


Babasının durumunun olmadığı bilen Ali ise kardeşine okula gidip gelirken ayakkabıları dönüşümlü olarak giyme teklifi sunuyor , zehra gönüllü olmasa da teklifi kabul ediyor . Zehra okula dönerken Ali sokak arasında bekleyip okula gidiyor fakat Ali okula geç kaldığından dolayı öğretmenlerinden azar işitiyor .


Babası ise yaptığı iş sırasında şehre inip bahçivanlık işinde iyi para olduğunu duyunca Ali'yi yanına alıp şehire iniyor . Sağlı Sollu evlerin zillerine basan ikili ne diyeceklerini bilmedikleri için gelen tepkilere karşılık veremeden başka evlere yöneliyorlar . En sonunda biri tekliflerine olumlu yanıt verince Ali'nin babası işi yapıp iyi parayla evlerine dönüyorlar

Okulda Uzun maratonlu bir yarışma olucağını ve 3.lük ödülünün spor ayakkabı olucağını duyunca bu sevinçli haberi Zehra'ya veriyor ama Ali elemeleri katılamamıştır . Beden öğretmenin'nin odasına gidip yalavaran Ali en sonunda öğretmenini ikna etmeti başarıyor ve yarışmalara katılıyor .

Yarışma'da kendisini 3.lüğe odaklayan ali sonlara doğru başta 1.lükle götürdüğü yarışmayı kardeşine spor ayakkabıyı alabilmek için 3.lüğe geriliyor , rakibinin müdahelesi sonucu yere düşen Ali iyice geriliyor . Son düzlüğe girildiği zaman vites artıran Ali istemeden de olsa 1. oluyor ve mutsuz oluyor .

Final Sahnesinde ise babasının büyük bir süprizi beklemektedir , Ali ve Zehrayı ..


Büyük bir zevkle izlediğim bu filmi sizlerinde izlemenizi tavsiye ederim . Büyük bir kardeş dayanışması örneği izlettiriyor . İyi Seyirler :)


Anahtar Kelimeler: cennetin çocukları filmi hakkında izleyici yorumları, son zamanların en iyi yerli drama filmleri, 2000li yılların en sağlam drama film analizleri, cennetin çocukları filmi hakkında analizler

Kategori: , , , ,

0 yorum