Fury Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

09:53 | 0 yorum


Sinemaya gittiğinizde; Brad Pitt'in başrolünü oynadığı ve Logan Lerman, Jason Isaacs, Shia LaBeouf gibi yavaş yavaş parlayan isimlerin Brad Pitt'e eşlik ettiği; muhteşem bir savaş yapımı sizleri bekliyor olacak. Filmde, 1945 yılları ve 2. Dünya Savaşı'nın son ayları anlatılmakta. Avrupa'da büyük devletler kendi aralarında birçok plana girişmişken; savaş ile yoğrulmuş ordu çavuşu Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardında ölümcül bir görev üstlenen beş kişilik bir ekibi vardır. Çok az sayıda ve yeterince silahı olmayan Wardaddy ve adamları, Nazi Almanya’sının kalbini vurmak için kahramanlıkları içerisinde tehlikeye atılmaktadır.

İlk görüşte birçok kişi ''yine ABD propagandası mı yapılıyor'' diyecektir mutlaka ama kesinlikle bu fikirleri kafanızdan atmalısınız. Bir kere şunu unutmayın ki, savaş filmleri adına; özellikle de konu 2. Dünya Savaşı olduğunda, en iyi yapımları ''en ince ayrıntısına'' kadar sunarak ABD yapmaktadır. Durum böyle olunca da, savaş yapımı severler olarak bu filmleri zevkle izlemeyi seçmeli ve gerçeklerden kaçmamayı tercih etmeliyiz. Bana soracak olursanız, kesinlikle her ''aksiyon'' seven kişinin bu filme gitmesi gerektiğinden yanayım ancak seçim sizin.


Eğer ki sırf ''ABD propagandası yapılıyor, gitmem arkadaş!'' tarzında düşüncelere sahipseniz; o halde üzgünüm, yeşilçamdan fazlasını hak etmiyorsunuz demektir. Ayrıca birçok film yorumu yapılan sitede, bu film için ABD propagandası diyen kişilere bir kaç sorum olacak izninizle..:

1. Kurtlar Vadisi Irak
2. Kurtlar Vadisi Filistin
3. Fetih 1453
4. Çanakkale 1915
5. Çanakkale Yolun Sonu
6. Nefes: Vatan Sağolsun
7. 120
8. Tarkan
9. Tüm Cüneyt Arkın filmleri.

Ve daha sayamadığım niceleri ''bunlar ilk akla gelenler''. Tüm şu saydığım Türk yapımı filmlerde İngilizler, Ruslar, Çinliler, Amerikalılar ya da Ermeniler mi övülüyordu sanki? Tabi ki Türkler övülüyordu çünkü filmleri biz yaptık ve gişe alması/tepki toplamaması için öyle de olması gerekiyordu. ABD yapımı filmlerde de adamların kendini övmeleri oldukça doğaldır ve her filmin hakkını veriyor olmaları da; bizim bu konuda susmamız gerektiğinin göstergesidir.

Anahtar Kelimeler: Fury 2014 filmi izlenmeli mi, Fury 2014 hakkında izleyici yorumları, Fury filmine dair her şey, Fury filminin tüm müzikleri, Fury filminin fragmanı, brat pittin oynadığı fury filmi ne zaman vizyona girecek?

Kategori: , ,

0 yorum