The Water Diviner Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

06:29 | 0 yorum


Bu film için ne desek az aslında. Yazıyı yazdığım sıralarda, henüz vizyona girmemiş durumda ve filmin vizyona girip; benimde izlememle birlikte yazıyı revize edeceğimi direk belirtmek isterim. Şöyle ki, Türkiye sineması açısından gerçekten çığır niteliğinde bir film geliyor diyebiliriz. Başrolde Russell Crowe ve Olga Kuryelenko'nun yanı sıra; Türk sinema tarihinin de en gözde 2 ismi olan Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'da filmde oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

İlk yayınlanan fragmanda, başrollerimiz dışında fazlasıyla göze çarpan 2 isim yine Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan oluyor ki; gerçekten iyi bir işe imza attıklarını şimdiden söylemek mümkün.. Filmin oyuncuları, konusu, çekim yerleri, kostümleri ve daha fazlasıyla şimdiden herhangi bir dalda akademi ödülü alacak gibi görülüyor. Adım nasıl ki Can'sa, bu filminde herhangi bir ödülüğü kazanacağına ve oldukça da büyük bir hasılat elde edeceğine adım gibi eminim diyebilirim sevgili dostlar. 12 milyon dolar gibi müthiş bir bütçe ayrılmış, daha ne olsun diyor duyunca insan değil mi? Tek eksiği ülkemizi az biraz kötüleyen (yani kahramanca anlatmayan diyelim, gerçi Türk sineması değil bu doğaldır) ancak fazlasıyla da güzel bir senaryo oluşu. Hadi diyelim tarafsız bir senaryo yazılmış olsun, o zaman da akademi ödülü çok zor ve emeklerin ''ABD'' sineması için çöpe gitmedi demek. Her şey siyasi olmuş maalesef bu dünyada ve bunu görmezden gelmekte mümkün değil. Russell Crowe verdiği demeçlerde ülkemizin güzelliklerine hayran kaldığını söylemişti ve bunu içtenlikle dile getirdi. Aynı zamanda Cem Yılmaz'a da hayranlığını sürekli dile getirdiğini belirtmekte yarar var. Oyunculuğuna hastayım, umarım kişiliği de doğru orantılıdır ve tarafsız bir film yapmıştır; 26 Aralık 2014 tarihini ''heyecan içinde'' bekleyip göreceğiz artık.. 

Fragman'dan gördüğüm kadarıyla şunu da söyleyebilirim ki; ilk defa Türkiye'yi ve Müslümanları, Avrupa gözünde küçük düşürmeyen bir film çevrilmiş. Yani uç noktalarda olmasa da, hem Cem Yılmaz ile Yılmaz Erdoğan'ın fazlaca ''başarıyla'' kullanılması hemde Russell Crowe etkisi, bunu gözler önüne sermekte. Az önce de söylediğim gibi  kendi alanında baş yapıt olabilecek bir film, umarım film beklentilerimizi karşılar diyelim ve heyecanla filmi izlemek için bekleyelim. Ama yine de Russell Crowe gibi bir usta hiçbir şey olmazsa bile (başarılı olacağını canı gönülden inanıyorum), böyle bir fikri düşünceyi gerçekleştirdiği için teşekkür etmeliyiz. Olayları Türkiye açısından da gösterebilecek ve Dünya çapında kaale alınarak bu filmi çevirebilecek sayılı adam vardı ve en iyi şekilde de gerçekleştirildi.


Tüm ekibe teşekkür ediyorum.

Anahtar Kelimeler: Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'ın beraber oynadığı Hollywood filminin adı, cem yılmazın russell crowe ile oynadığı film, cem yılmazın oynadığı yabancı film ne zaman vizyona giriyor, the water diviner filmi hakkında izleyici yorumları, Çanakkale savaşı hakkında çekilen ve cem yılmazın oynadığı yabancı film

Kategori: , ,

0 yorum