Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

20:02 | 0 yorum

   Yönetmenliğini ve yapımcılığını Onur Ünlü'nün üstlendiği kaynaklarda türü için komedi, dram ve suç yazılan; esasen kara mizah türünde bir film inceleyeceğiz bugün: Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi.



   Filmin absürtlüğü ve kara mizaha vurgusu isminden başlıyor aslında. Eskişehir'de bir üniversitede anayasa profesörü olarak görev yapan Celal Tan'ın ve ailesinin hikayesini anlatıyor film, adından da anlaşılacağı üzere. Fakat garip olan şu ki: yaşanan olaylar öyle beklediğiniz gibi aşırı acıklı değil. Ya da yaşanan olaylar aşırı acıklı olsa da absürt üyelerden oluşan ailemizin bu olaylara verdiği tepkiler aşırı acıklı değil. Ya da şöyle diyelim, ailemizin verdiği tepkiler aşırı, ama çoğunlukla acıklı değil.


   Filmin ismi hakkındaki bu teorik yorumlarımızdan sonra filmi sizlere daha iyi anlatabilmek için olay örgüsüne geçmek istiyorum, eğer filmi izlemeyi düşünenler varsa bu kısım onlar için bir miktar spoiler içerebilir, uyarmış olalım. Akademisyen olan Celal Tan ve onun genç eşi Özge mutlu mesut bir hayat sürerlerken, Celal Tan bir kıskançlık krizi yüzünden eşini öldürür. Ailesi de bu olaya bizzat şahit olur. İşin şokunu atlattıktan sonra cinayeti üstlenmesi için 72 yaşında ve pankreas kanseri yüzünden az bir ömrü kalmış akademisyen bir arkadaşından yardım ister. Aslında buraya kadar olaylar ve kurgu gayet ilgi çekici duruyor. Fakat devamında film bence negatif bir grafik çiziyor..


   Peki nasıl bir filmdi? Malesef yetersizdi. Onur Ünlü'nün yaptığı işleri ve tarzını çok sevsem de, ben bu filmi eksik buldum. Film boyunca tamamlanmasını beklediğim o eksik puzzle parçası yerine oturmadı, filmde hep bir şeyler havada kaldı.


   Filmde aslında Selçuk Yöntem, Bülent Emin Yarar ve Cengiz Bozkurt gibi duayen oyuncular olsa da kurgunun işleniş biçiminden kaynaklanan sıkıntılar filmin 'yarım' kalmasına sebep olmuş. Onur Ünlü aslında güzel bir fikirle yola çıksa da, kafasındakileri bizlere-seyirciye geçirmekte malesef etkili olamamış.

   Özetle; benim için 'olmazsa olmaz' bir film değil. İzlemezseniz çok bir şey kaybetmezsiniz. Ha o alışılagelmiş Türk filmi klişelerinden sıkıldıysanız, biraz farklı bir tat arıyorsanız tabiiki bir şans verilebilir.

                                                                                              
anahtar kelimeler: onur ünlü, celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi, celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi izleyici yorumları, kara mizah, absürt, komedi, komedi filmi, dram, dram filmi, suç, suç filmi

Kategori: , ,

0 yorum