Hansel ve Gretel Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

07:30 | 0 yorum

Kore yapımı olarak da karşımıza çıkan Hansel ve Gretel filmi; masallara farklı bir bakış açısı getiriyor. Beklenenin aksine bir sonla biten ve masalları gerçek hayat ile son derece iyi birleştirip kurgulayan bu film; herkesin sevebileceği türde bir yapım olarak göze çarpıyor.


                Umursamaz bir kişilik olan ve ailesiyle pek fazla bağı kalmayan Eun-soo, annesinin evine giderken yolda kaza yapar. Uyandığında yanında küçük bir kız; fenerle dikiliyor olur. Bu kızın eşliğinde evlerine giderek kendisine tedavi ettirme fırsatını bulur. Ancak çocukların güçlerinden habersizdir. Evden uzaklaşmaya ne kadar çalışsa da başarılı olamaz. Hayatları peri masalına benzeyen bu çocukların evinde hapis olarak kalır ve gün geçtikçe bu çocukların sırlarını yavaş yavaş çözmeye başlar. Evdekilerin sevgisini kazansa da annesini merak etmektedir.

                Zaman geçtikçe evin zenginliğine ve insan ölümlerine tanıklık eder. O evi ziyaret eden yetişkinlerin sonunun hep aynı şekilde olduğunu yaşayarak öğrenmiş olacaktır. Çocuklar, yetişkin ölümlerini tasarlayarak, sürekli bir çizim halinde olan bu planları depolayacakları bir noktada toplamışlardır. Eun-soo bu depo noktasına ulaşınca kendi sonunu da fark eder. Bağlandığı çocuklara rağmen oradan kurtulmasını sağlayacak yolları, hızlı bir şekilde aramaya başlar. Ormanın büyüsü ve labirent şeklinde bir yapıda olmasıyla iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyordu.


 Kesinlikle tavsiye edebileceğimiz bir film olan Hansel ve Gretel, bilindik olan bu masala farklı bir boyut kazandırıyor.

Anahtar kelimeler: Hansel ve Gretel Kore, En iyi kore filmleri, Jeong-myeong Cheon, kore dram filmleri, hanser ve gretel filmi hakkında izleyici yorumları

Kategori: ,

0 yorum