The Pacific Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

04:56 | 0 yorum

10 bölüm olarak yayınlanan The Pacific mini dizisi; tüm Amerikan yapımlarının zıttı olarak 2.Dünya Savaşı'nın en doğu cephesine, Pasifik Okyanusu'na sizleri götürüyor. Japon İmparatorluk Birlikleri ile girilen mücadeleyi temel alıyor.

Tamamen gerçek olayların işlendiği dizi, seyircilerden yoğun talep gördü.










Kıdemli Er Robert Leckie, Onbaşı Eugene Sledge ve Topçu Çavuş John Basilone'un söylemleri ve notları dikkate alınan bu dizi, savaş sahneleriyle izleyiciyi kendisine doğru çekiyor. Dizi yalnızca savaş sahneleriyle değil askerlerin bilmedikleri bir coğrafyadaki zorlu hayat şartlarını da konu edinmiş. Zaman zaman psikolojik travmalar geçiren karakterlerimizin karşılaştığı tüm zorluklar ekranda yer edinmiştir. Askerlerin arasında geçen tartışmalar, üstleriyle olan münakaşaları ve farklı ülkelerde karşılaştığı kadınlara da ışık tutulmuştur.

















Fotoğrafta görmüş olduğunuz karakter John Basilone'dur. diziyi izleyen bir çok takipçimiz bu adamın yeteneklerine hayran kalacak ve nefesini tutarak Basilone'un savaş marifetini izleyecektir. bir çoğumuzun fenomeni olacağı bu asker, günümüzde de tam bir kahraman olarak görülüyor.
Eugene Sledge ise askerlik yapmadan önce gayet rutin bir hayat sergileyen bir kişidir. Orduya katıldıktan sonra geçirdiği travmalar ve bozuk ruh hali konusunda fazlaca durulmuştur.


















Robert Leckie'nin savaş anındaki hikayeleri genelde ailesel ve duygusal ilişkileri üzerinedir. Bu karakterimizin üzerinde  psikolojik olarak durulmuştur. Orduda geçirdiği travmalara rağmen gayet mutlu bir sona kavuşan karakterimizin savaş sahnesi bulunmamaktadır.

Mini dizimizin yapımcıları arasında Tom Hanks ve Steven Spielberg de bulunuyor. bu denli muhteşem olay örgüsü ve sağlam karakter yapısıyla bu diziyi şiddetle tavsiye ediyorum.

Anahtar kelimeler:The Pacific, The Pacific mini dizi, Amerika-Japonya savaşı dizisi, Dünya Savaşı dizileri, The Pacific kahramanları

Kategori: ,

0 yorum