The Truman Show Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

13:58 | 0 yorum


Bir televizyon şovu için tüm hayatı boyunca kameralar altında yaşayan Truman filmde anlatılır. Çok güzel bir senaryoya sahip Truman Show’un başrolünde komedi denince akla ilk gelen isim Jim Carrey rol alır. Bu filmde görüyoruz ki Jim Carrey yüz mimiklerindeki başarısı kadar oyunculukta da başarılı. Hatta bu adam bir efsane! desek yeridir herhalde. Birbirinden muhteşem filmlerine, bu filmi de ekleyen Jim Carrey ''ölmeden önce kesinlikle izlenmesi gerek filmler'' kategorisinde yine yerini almıştır diyebiliriz.

Jim Carrey’nin bu filmdeki oyunculuğu hakkında da bir iki şey söylemek gerekiyor aslında, hatta hemen de söylüyorum. Bu filme kadar olan geçmişine baktığımız zaman Carrey’nin tamamen beden dili üzerine kurulu popüler komedi filmlerinden ibaret bir kariyeri olduğunu görürüz. Her ne kadar Carrey bu kariyerini tamamen terk etmese de bu dönemden sonra çok farklı türlerde ve rollerde karşımıza çıkarak oyunculuk yeteneğinin sadece kaba komediden oluşmadığını gözümüze sokmuştur. Bu dönüşümün ilk örneklerinden olan Truman Burbank karakterinde tek kelimeyle harika bir oyunculuk çıkardığını söyleyebiliriz. Hem dram, hem de komedi öğelerinin yakın dozlarda yer aldığı senaryoda işin her iki yönünü de sırıtmadan oynayan Carrey için de yeteneklerini tam manasıyla sergileme fırsatı sunmuştur bu film.Yani Jim Carrey, oynadığı her rolün hakkını verebilen bir adam olduğu için de film büyük bir başarı sağlamıştır.

98 yapımı olan bu film gerçekten oldukça farklı ve pek tabi fazlasıyla da güzeldi. Şahsi fikrim, şu ana kadar izlemediyseniz; en yakın zamanda mutlaka zaman ayırın ve Jim Carrey efsanesine ''tekrar tekrar'' tanıklık edin.


Sevdiğimiz Replikler

Günaydın! Ve olur ya belki sizi göremem; iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler.

İmdb Puanı: 8.0                                 Bizim Puanımız: 8.5

Kategori: ,

0 yorum