Black Mirror Dizisi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Dizi Eleştirisi

06:48 | 0 yorum

Bilim-Kurgu sevenlerden misiniz? Gelecek hakkında sorularınız mı var? O zaman bu diziyi kaçırmayın. Bildiğiniz bütün dizi kalıplarını bir kenara bırakın.Bu dizi de sabit oyuncular yok. Hatta ve hatta bu dizide sabit bir yönetmen yok. Bazen yazarlar bile değişiyor. Her bölümünde farklı bir sorunu temel alan bu diziyi gelin beraber inceleyelim.


Black Mirror (Türkçe adıyla "Kara Ayna") izleyenleri kuşku ve dehşete düşürdüğü kesin. Herkes teknolojinin hayatımızda ne kadar büyük bir rol oynadığını bilir. Peki ya gelecekte? Gelecekte bizi ne gibi yenilikler bekliyor, ne gibi tehditlere mağduruz? Black Mirror bize teknolojinin önüne geçilememesinden kaynaklanan bazen etik, bazen tehlikeli problemleri; üstünde saatlerce düşünebileceğimiz bir şekilde anlatıyor. Bir bölümde sosyal medyaya dem vururken diğer bölümde yetenek yarışmalarının etkileri anlatıyor.


Dizi her yıl 3 bölüm olarak yayınlanıyor. Bazıları bu durumdan ne kadar hoşnut olmasa da eğer sezonda 13-23 bölüm olarak yayınlansaydı izlemeye dayanabilir miydik, bilemiyorum. Çünkü her bölümde hayatımızdaki yanlışlıkları apaçık bir şekilde gösterince hayatımızın ne kadar alçak bir düzende oluştuğunu görünce yıkılmamak elde değil. O yüzden bu dizide 3 bölüm yeterince ideal.

Dizinin adındaki gibi her bölümde bir kara ayna görüyoruz. Bu ayna bazen cep telefonu bazen tablet bazen televizyon oluyor. Black Mirror gittiğimiz yolun yol olmadığını gösteriyor ve her bölüm de sisteme kara ayna tutuyor. Bazen devleti bazen devleti oluşturan bireyleri eleştiriyor. Ve garip olan dizi bu kadar ütopik, anarşist bir yapıda gözükse de asla ve asla bize ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi vermiyor. Sadece yanlışlıklarımızı bize gösteriyor. Çözümü sorunu yaratan bizlere bırakıyor.


Daha önce izlediğim hiç bir diziye benzemeyen bu diziyi kaçırmamanızı öneririm. Bu dizi belki de sizin hayata ve geleceğe bakışınızı değiştirecek, daha farklı bir boyutta düşünmeye başlayacaksınız. Bir çok konu üzerinde arkadaşlarınızla saatlerce tartışmalar yapacaksınız. Keyifle izlemeniz dileğiyle.


Anahtar Kelimeler: Black mirror dizisi hakkında izleyici yorumları, black mirror dizisinin fragmanı, black mirror dizisi izlenmeli mi, black mirror kaç sezon sürüyor

Kategori: , , , ,

0 yorum