Arınma Gecesi: Anarşi Filmi Hakkında Görüşler, Konusu Ve Film Eleştirisi

11:17 | 0 yorum

Yıl 2023 Amerika . .. İşsizlik %5'in altında... Suç yok denecek kadar az... Her yıl daha az insan açlık sınırının altında yaşıyor. Bunların tek bir sebebi var. Arınma Gecesi... 


Orjinal ismi The Purge: Anarchy olan  2014 yılında vizyona  giren bu film büyük kitlelerde yankı uyandırdı. Serinin 2. filmi olmasına rağmen birinci filmi izlemeden de kolaylıkla anlaşılabilir.(Örneğin ben ilk olarak bu filmi izledim) Olay örgüsü bağlantısı yok hatta karakterlerin hepsi farklı ilk filmden.


Konuya değinmeden size Arınma Gecesi'nin ne olduğundan bahsediyim. Amerika'nın yeni hükümetinin getirdiği bir uygulama bu. Arınma Gecesi insanların yılda bir gece bütün nefreti kusmalarına olanak sağlıyor. O gece insanlar istediği her şeyi yapmakta özgür oluyor. Cinayet,hırsızlık,tecavüz... Bunların hiçbiri suç sayılmıyor o gece. 

Konuya gelecek olursak; daha önce hiç tanışmamış olan 3 farklı grup o gece farklı sebeplerden dışarıda kalıyor.Ve hepsi Arınma Gecesinin en şiddetli yaşandığı yer olan şehrin merkezinde karşılaşıyor. Aralarındaki biri oğlunun intikamını almak için yola çıkması dışında hiçbiri arınmak (içindeki nefreti kusmayı) istemiyor. Tek istedikleri gece boyunca hayatta kalmak. Film bu grubun arınmak için gelen diğer gruplarla mücadelesini ele alıyor.

Diğer konu belli bir kesim bu uygulamanın sadece evsiz,işsiz ve içinde suçluluk barındıran insanların ölmesi için olduğu düşünüyor. Ve hükümetin bu uygulamasına karşı çıkıyor. İşte bu nokta da işin içine Anarşi dahil oluyor.



Spoiler vermekten kaçındığım için daha fazla olaylardan bahsetmeyeceğim. Yönetmen koltuğunda James DeMonocan Başrollerini ,Frank Grillo,Carmen Ejego,Zach Gilford,Kiele Sanchez,Zoe Soul'un paylaştığı film arkasında bir çok soruyu getirdi. Acaba böyle bir uygulama yapılabilir mi,ne kadar etik olur? Belki de bu yüzden birçok insanın dikkatini çekti.

Filmi ilk boş vaktinizde izlemenizi tavsiye ederim. İzlenmeye,vakit ayırmaya değecek bir film kesinlikle.




Bu benim ilk film hakkındaki yorumum,eleştirilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.:)

Kategori: , , , , ,

0 yorum